Derfor velger de Stenbekk

To av NMS Stenbekks faste leirgrupper skryter uhemmet av leirstedet midt i Østfold. Derfor velger de Stenbekk!

 

Kirsten Brandt er menighetspedagog i Varteig menighet i Østfold, og kan fortelle med stor fornøyelse og stolthet om hvorfor hun årlig tar med seg sine konfirmanter til leir på Stenbekk.

 

– Det er mange årsaker. For Varteig-konfirmanter kjenner man tryggheten av at det ligger forholdsvis nærme vårt område. Noen kan kvie seg for å være borte fra sine trygge omgivelser, og da er det lettere å bli hentet om noe skulle skjære seg for eksempel. Og i tillegg til beliggenheten, så er det utrolig fine møtelokaler der, hvor det er fint å ha gruppesamlinger og gruppearbeid. Også er det veldig fine rom til å sove på, i den grad det blir gjort i det hele tatt, smiler Brandt.

 

Mellom 40 og 50 konfirmanter er med på Varteigs tradisjonsrike konfirmantweekend. Og Brandt kan fortelle at matopplevelsen også er noe ungdommen husker med glede.

 

– Er det noe leiren scorer best på hos konfirmantene, så er det maten. De sier de setter utrolig stor pris på maten, fordi Stenbekk er dyktige på å finne mat som ungdommen liker. Det er en viktig greie det å spise selv, og da er det så fint at det er noe de husker spesielt godt, sier menighetspedagogen.

 

Stine Tollefsen i Pinsekirken i Nesodden har ansvar for en annen gruppe som også benytter seg fast av NMS Stenbekks leirsted. Hvert år, i månedsskiftet august-september, reiser en gjeng på 60-70 personer ned til Stenbekk.

 

– Vi har mange små barn og unge tenåringer med oss, og uteområdene der med klatrevegg og hinderløype blant annet, er en viktig del av vårt besøk. Jeg vil påstå at helgen i Stenbekk er ett av årets høydepunkt, spesielt for barna, sier Tollefsen.

 

For fire år siden fikk Stine ansvaret for barn- og familiearbeid i kirka, hvor en av utfordringene hennes var å finne en fast weekend-tradisjon igjen.

 

– Også er det en del Sarpsborg-Nesodden-linker i menigheten, som også kan være en enkel forklaring på hvorfor dette er blitt en populær tradisjon, sier hun.

 

Og hun trenger ikke se lenger enn til sin egen familie for å få bekreftelse på at det alltid er suksess å reise en time sydover mot Østfold.

 

– Selv har jeg fire egne barn, og de vil helst at vi drar til det samme stedet. Det føles som å dra på hytta, og mange syns det er et trygt og godt sted, konstaterer Stine.

Du har kanskje også lyst til å lese...