GODT NYTT ÅR!

For lenge siden….

Ordet ble menneske  Joh. 1,1-5.

I begynnelsen var Ordet.
Ordet var hos Gud,
og Ordet var Gud.

Han var i begynnelsen hos Gud.

Alt er blitt til ved ham,
uten ham er ikke noe blitt til.

Det som ble til
i ham, var liv,
og livet var menneskenes lys.

Lyset skinner i mørket,
og mørket har ikke overvunnet det.

Tiden kommer…

Et år må ha blitt mye kortere enn det var før i tida. Det er ikke lenge siden vi gikk inn i 2017. Nå er dette året allerede i ferd med å forlate oss, og et nytt år med nye muligheter og utfordringer venter rett rundt hjørnet.

Aksjeselskap

Stenbekk ble en del av et aksjeselskap fra 01.01.2017. Dette året har vært et innkjøringsår der vi har merket at dette er noe nytt. Det mangler fortsatt mye før rutiner og nye ordninger får satt seg skikkelig.

Ansatte

Staben her på Stenbekk har vært redusert i år siden Monica har vært sykmeldt det meste av året på grunn av en vond fot. Etter planen skal hun opereres denne uka, og vi håper hun kan være tilbake tidlig på nyåret. Kirsten, Toril og Knut har heldigvis vært friske nok til å gå på jobb! Noen av dere traff også Aina som var innleid vikar på kjøkkenet noen helger.

Snart 50-årsjubileum

Våren 2020 skal vi feire at det er 50 år siden den første NMS-leiren ble arrangert på Stenbekk Misjonssenter. Har du bilder fra dine leiropplevelser her hos oss? Eller kanskje du har lyst til å skrive noen ord om hva du har opplevd på leir? Skann bilder, skriv en kort historie og send til knuth@nms.no. Si fra om vi kan dele historien og/ eller bildene på hjemmesiden vår eller på Facebook. Kanskje vi kan ha dette som en forberedelse og oppkjøring fram mot det store jubileet.

Deling av informasjon

I disse digitale tider er det fint om du hjelper oss med å dele innleggene våre på Facebook og oppfordrer folk til å like Facebooksiden vår. Vi har passert 400 som liker og følger siden vår, men hva er det i forhold til alle som har vært her i en eller annen sammenheng – sannsynligvis over 100 000 personer…  Hva vil folk ha greie på om Stenbekk? Hva skal vi skrive om? Har du forslag? Send dette også til knuth@nms.no.

Tenk om vi kunne få 10 000 følgere som vi kan nå med et tastetrykk på datamaskinen eller telefonen.

Stenbekkvenner

Vi merker at mange av de gamle, trofaste stenbekkvennene er borte, og at det ikke har kommet nye til når noen har forsvunnet. Det er færre til å dele på dugnadsoppgavene, og vi får ikke så mange og store gaver som vi fikk før. Stenbekk har aldri vært blant leirstedene som NMS har ønsket å selge, men heller ikke vi kan være trygge når inntektene til NMS svikter. Vi burde ha så mye utleie at driften gikk i balanse, men det klarer vi ikke pr i dag. Stenbekk er et stort og flott leirsted som dessverre står ledig det meste av året.

Er det noen av dere der ute som har lyst til å bygge opp en venneforening eller støttegruppe for Stenbekk? Vi har allerede 150-200 personer som er registrerte stenbekkvenner, men ønsker oss enda flere. Aktuelle oppgaver for en støttegruppe kan være:

  • Hjelpe oss med å bestemme profilen vår. Hvilke grupper ønsker vi å se her på Stenbekk
  • Jobbe med inntektsskapende tiltak som konserter, lotteri, loppemarked, basar, frimarked, aktivitetsdag….
  • Finne nye typer arrangement for å lokke nye gjester til oss
  • Organisere dugnader inne og ute
  • Utfordre folk til å bli med i en fast givertjeneste
  • Forberede og gjennomføre det store jubileet i 2020

Takk

  • Til alle dugnadsarbeidere som har hjulpet oss før, under og etter alle arrangementene dette året.
  • Til alle som var med på vedlikeholdsarbeid i 2017.
  • Til alle dere som husker på Stenbekk når dere ber.
  • For alle gaver dette året.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...