VI VIL SØKE GUD I BIBEL OG BØNN

Foto Sveinung Bråthen, DnK

Alene og sammen med andre. Vi vil søke stillhet i hverdagen og i årets rytme.

Forrige helg skrev vi litt om NMS sine fire kjennetegn. Denne helgen ønsker vi å stoppe opp ved det første av kjennetegnene. Hva betyr det å søke Gud i bibel og bønn? Beskrivelsen videre er: «alene og sammen med andre. Vi vil søke stillhet i hverdagen og i årets rytme»

Dette går egentlig helt på tvers av normen i samfunnet for øvrig, her skal vi være pålogget hele tiden. Kanskje går en glipp av noe, hvis en ikke sjekker telefonen rett før man legger seg…. Når man våkner om morgenen er telefonen det første en ser på. Er det noe som har skjedd i løpet av natten? Radioen i bilen står på, på kjøpesenteret er musikken høy. Hvor er Gud i alt dette som krever oppmerksomhet fra oss?

Han er like ved oss, Han venter på at vi skal komme til han. Sette seg ned ved hans føtter og lytte til hva Han har å si til oss. Gud er nær oss og veien til han er ganske enkel, krever ikke noen tastetrykk. Den enkle bønnen er godt nok for å komme i kontakt med Han.

Klarer vi å finne roen og stillheten inne i oss til å be den bønnen? Vi tenker vel ofte at det skulle jeg ha bedt for, hadde det ikke vært for at jeg ble heftet med noe annet.

Klarer vi å finne 5 minutter til å lese i bibelen eller er det bare en facebook status til som må skrives?

Finnes det steder hvor vi kan finne ro og hvile, og få kontakt med Gud? Er dette mulig på et leirsted med yrende liv, barn og eldre, latter og rop? Ja det er mulig. Vi som jobber på leirstedet enten som ansatte eller frivillige ønsker at flest mulig skal kunne søke Gud i bibel og bønn, vi ønsker at leirstedet skal være et sted hvor dette er mulig. Både sammen med andre, men også alene. Et besøk på leirstedet er et avbrekk i årets og livets rytme. Her kan du få lov å være den du, det er ingen forventninger til deg, vi ønsker å ta vare på deg og gi deg påfyll. God mat er viktig, men vi ønsker også at du kan få påfyll som stikker litt dypere. At du kan ta en pustepause fra hverdagen, sette deg ned, se ut over Vestvannet, kanskje ta en rusletur i skogen, alene eller sammen. Gjennom gode opplevelser ønsker vi å gi deg påfyll på veien som heter livet. Ikke rart at vi har valgt slagordet: stoppested med påfyll!» Det er nettopp det vi vil at Stenbekk skal være for deg!

Søk da først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg!» (Matt 6,33)

Du har kanskje også lyst til å lese...