Mannskveld 2019

60 spente karer troppet opp på Stenbekk denne kvelden. Selv om været var dårlig med snø og til dels veldig glatte veier kom folk pyntet til fest. Et rikholdig program med musikk, sang, andakt og god prat ventet. Stenbekk var fint pyntet og klar til å ta i mot en haug med «kællær». På kjøkkenet vartet damene opp med nydelige karbonader, poteter, kålstuing med mer. Desserten var nydelig karamellfromasj pyntet etter alle kunstens regler.

Programmet videre fortsatte i møtesalen. Greåker frikirkes mannsmusikk underholdt med sanger og musikk. Ivar Smedsrød delte tanker og ord om: «tro i motvind». Med eksempler fra midtøsten pekte han på den urett som blir begått og hvor sterk troen er for de som står midt i stormen. Ikke lett å være kristen i disse områdene.

Så var det tid for noe som er en god og velsmakende tradisjon, bløtkake med kaffe. Mer prat rundt bordene, hyggelig å treffe både kjente og nye på en slik dag. Etter kaffen fortsatte programmet i møtesalen med mer musikk, fellessang, andakt og flere delte sine tanker om livet og troen. Sterkt å få høre hvilken betydning troen har hatt for den enkelte.

Det var godt å være på Stenbekk denne kvelden. En kveld å se tilbake på som et godt minne, en god opplevelse å ta med seg videre. I mars er det damens aften på Stenbekk, da er det «kællænes» tur til å stelle i stand til fest. Jammen skal vi vise at vi kan også gjøre stas på damene. Hjertelig velkommen til Stenbekk, stoppested med påfyll!

Du har kanskje også lyst til å lese...