Vi vil leve enklere

Vi vil oppmuntre hverandre til valg som forenkler livet. Vi vil ta ansvar takknemlige og glade. Vi vil ta vare på skaperverket og være nøysomme.

En nye uke er over, på grunn av ferie kom det ikke noe innlegg fra oss forrige helg. Dette blir da tredje innlegg i serien om NMS sine fire kjennetegn. Det er vårt ønske at vi kan dvele ved disse kjennetegnene og la de få betydning for oss i det daglige liv. Gjennom vårt arbeid på Stenbekk ønsker vi å formidle disse videre til våre gjester og besøkende.

«Vi vil leve enklere» Det er lett å si, men kan være vanskelig å etterleve, spesielt i vår del av verden hvor velstanden består i det å ha ting, vi ønsker å ha det materielt godt, vi finner lykke i våre ting og søker mer av det vi allerede har. Sammenlignet med andre deler av verden er vi helt i verdenstoppen i å ha alt vi trenger, men er vi genuint lykkelige? Skaper tingene lykke for oss?

Vi tror at lykke kommer av andre ting enn det materielle. Vi ønsker at vi i vår del av verden skal evne å leve enklere, ting som vi bruker sjelden kan glede andre. Hvis vi frigir oss mer fra de materielle ting får vi mer tid sammen. Ved å minske forbruker konsumet tar vi også vare på skaperverket. Et skaperverk som er gitt oss for at vi skal forvalte det på en god måte.

Vi kan ta ansvar ved å forvalte våre liv bedre. Vår barne- og ungdomsorganisasjon NMSU har et godt slagord. De ønsker at vi skal dele ting, tid, talent og tro. Tenk om vi denne uken kunne gjøre mer av dette i stedet for å fokusere på det materielle vi har. Kan vi dele våre ting med andre? Kanskje er det på tide og kvitte seg med noe av det som bare opptar plass? Kan vi dele mer av vår tid med å være tilstede for hverandre, ta en telefon til noen du ikke har snakket med på lenge, kanskje bank på og inviter naboen på en kaffe? Vi har alle talenter, noe vi er gode på. Har du et skjult talent? Finn det frem og del det med noen andre, kanskje er du flink til å lytte? Deler du din tro, eller holder du den for deg selv? Gjennom å dele vår tro kan vi dele mer av det som vi er takknemlige for. Det å dele er verdifullt, mer verdifullt enn alle materielle ting.

Ta dette med deg den kommende uken, ta et valg, lev enklere og del mer av ting, tid, tro og talent! Ha en velsignet uke.

Du har kanskje også lyst til å lese...