Nytt kjøkken og allrom for selvhushold tatt i bruk

Før jul begynte arbeidet med å gjøre Stenbekk til et enda mere fleksibelt sted. Stedet har gode fasiliteter for overnatting og bespisning. Gjestehuset som stod klart i 1988 med bad på alle rom, grupperom og kapell har vært mye brukt. For noen år siden fikk Stenbekk bad på alle rom også i hovedbygget.

Utfordringen vår har vært at det har vært vanskelig å ha flere grupper samtidig. Økonomisk har dette vært vanskelig. En har hatt sengeplasser, men har manglet oppholdsrom og kjøkken tilpasset en slik drift. For stedet så er det viktig at vi har en god og bærekraftig økonomi. Et fleksibelt sted gjør oss i stand til å sørge for at stedet blir brukt mest mulig.

I øverste etasje i gjestehuset har det vært jobbet hektisk den siste tiden. Takket være gaver som er gitt til stedet har det vært økonomi til å realisere planen om nytt kjøkken tilpasset selvhushold samt et større allrom. Vegger er tatt vekk, vegger er malt, utstyr er kommet på plass og kjøkkenet ble tatt i bruk denne helgen. Kapellet har også fått nye farge på vegger og tak. Nye stoler og bord er underveis. Det var orienteringsløpere som fikk æren av å ta i bruk det nye kjøkkenet. De var storfornøyd med fasilitetene som hjelper dem i å bli bedre. På Stenbekk kan de lage mat selv, trene og hvile. Gode treningsforhold er rett utenfor døren. For Stenbekk sin del er vi veldig fornøyd med samarbeidet med IFK Gøteborg. Flere lag kommer utover våren og sommeren for å trene og bli kjent med området før VM i orientering 2019.

I hovedhuset denne helgen er det konfirmantleir. For enkelte kan det være uvant at det fungerer med to forskjellige grupper på samme sted, men erfaringer fra andre steder viser at dette fungerer veldig bra, så lenge fasilitetene er tilrettelagt for det. På søndag skal det være ett nytt arrangement, barnedåp på stedet. 3 arrangementer/grupper på en helg. Det lover bra for fremtiden.

I første etasje jobbes det også hardt. I dette huset har det ikke vært nødvendig med større oppgraderinger før nå. Etter 30 års bruk er huset synlig slitt, et godt tegn at stedet blir brukt, samtidig må standard og utseende tilpasses og heves til det som forventes i dag. Alle bad i første etasje pusses nå opp. Rom og bad i kjelleretasjen ble pusset opp i 2016, det er samme firma som også jobber med badene i første etasje. Vi gleder oss til de er ferdige.

Vi som jobber på stedet er glad for at stedet blir brukt, vi er takknemlig for forbønn, hjelp og ikke minst økonomisk støtte som er kjærkommen for å tilpasse stedet og bruken slik at enda flere kan få oppdaget hva slags fantastisk sted Stenbekk er. Ikke minst er vi stolte over at vi nå har fått dette til.

Tusen takk til alle som har bidratt!

Du har kanskje også lyst til å lese...