Stenbekk fyller 50 år – bli med på feiringen!

Den første helgen i mai slår vi på stortromma og inviterer Stenbekk-venner i alle aldere og fra alle epoker til å markere at NMS har hatt sitt leirsted og samlingspunkt ved Vestvannet i 50 år. I tre dager skal vi feire, og vi håper du vil være med.

19. april 1970 var det offisiell åpning av det nye leirstedet i daværende Tune kommune. Det Norske Misjonsselskap hadde kjøpt opp det gamle barnehjemmet ved Vestvannet året før, og etter mye godt arbeid var Stenbekk klargjort til ny bruk for NMS-folket i sør-øst.

50 år er vel verdt en markering, og vi har altså satt av tre dager – 1. til 3. mai 2020 – til tre ulike samlinger på leirstedet vårt.

Tidlig i Stenbekks leirhistorie, fra generasjonsleir i 1972

Fredag den 1. mai blir familiedagen, med lek, konkurranser, underholdning og mat som passer for alle. Her kan alle gamle og nåværende stenbekkere ta med seg barn og barnebarn og bli med på en aktiv dag. Vi starter opp klokka 12 med aktiviteter inne og ute, og satser på vær til å spise mat fra grillen. Klokka 16 er vi så heldige å få besøk av Øistein Kristiansen, kjent fra Øisteins blyant, som skal underholde og tegne med oss. Kvelden denne fredagen er for ungdommen – da blir det samling for ungdomslederne våre.

Leirdeltakere og ledere klare for å bade, langleir 1980

Lørdag 2. mai kaller vi mimredagen. Da blir det mulig å se igjen folk du var på leir med for 20, 30, 40 og 50 år siden. Her håper vi det er mange som benytter anledningen til å kikke innom Stenbekk igjen – og både de vi har sett jevnlig og de som ikke har vært er på noen tiår er hjertelig velkomne. Denne dagen starter vi opp klokka 13. Vi samles litt felles og litt etter når vi var på leir, spiser sammen og har god tid til mimring. På ettermiddagen får vi anledning til å bli litt bedre kjent med den nye generalsekretæren i NMS, Helge S. Gaard, og på kvelden blir det konsert med selveste Levi Henriksen & Babylon Badlands.

I motsetning til da vi var på leir, blir det ingen leggetid denne kvelden, men alle kan bli så lenge en har det hyggelig.

Søndag 3. mai er festdagen. Da blir det festgudstjeneste i Tune kirke med påfølgende middag og jubileumsfest på Stenbekk. Biskop Atle Sommerfeldt og korene i Tune kirke deltar på gudstjenesten, og på jubileumsfesten blir det blant annet Stenbekk i et historisk perspektiv ved Magne Mjærum og sang av Merete Meyer – for å nevne noe.  

Ledergjeng på stabburstrappa, ungdomsleir 1986

Arrangementene vil ikke koste noe, men vi kommer til å ta betalt for maten. Og selvsagt blir det anledning til å gi en gave til Stenbekk. Dere som har behov for et sted å sove – og vil kjenne på den gode, gamle leirfølelsen – er hjertelig velkommen til å bestille overnatting med frokost.

Avisoppslag om godt oppmøte på sommerleire i 1979

For å kunne planlegge måltider, parkering og bruk av hele Stenbekk denne helgen, trenger vi en tilbakemelding om du/dere vil være med en dag eller to – eller kanskje alle tre. Påmelding skjer til stenbekk@nms.no eller på sms til 408 14 861 innen den 19. april.

Vi håper mange setter av hele eller deler av helgen til en hyggelig feiring av Stenbekks 50 år som leirsted og naturlig samlingspunkt for NMS i regionen!

OBS/PS: Det blir altså fire dager med feiring – for det blir samling på selve 50 årsdagen også;

Søndag den 19. april kl. 18 inviterer vi til oppmuntringskveld på Stenbekk. Den populære presten, foredragsholderen og forfatteren Per Anders Nordengen kommer med temaet «livsglede og kristenglede» og Stenbekk-veteranen Morten Pettersen bidrar med sang.

Du har kanskje også lyst til å lese...