Hva er ditt forhold til Stenbekk?

I anledning av at leirstedet er 50 år utfordrer vi ulike personer til å fortelle om sitt forhold til Stenbekk, hva slags betydning stedet har hatt for dem, for flere har Stenbekk betydd og betyr mye.

Først ut er Toril Slettevold Heie. Hun har vært med praktisk talt siden starten. Hennes historie får dere her.

Toril Slettevold Heie

50 år er en flott alder og bør feires! Gjennom alle disse årene har det vært utallige innom leirstedet/misjonssenteret. Noen har vært ansatte her, andre har vært deltakere, andre igjen har vært frivillige medarbeidere. Noen har vært innom en gang, andre har kommet igjen og igjen. Jeg har vært leirdeltaker, leirleder, ansatt som husmor – og nå frivillighetsleder.

Jeg var på Stenbekk for første gang som 13-åring. Da dro jeg sammen med min søster Anne-Grete. Vi ble tatt imot med åpne armer og inkludert inn i leirlivet! Dette var stas! Det ble etter hvert flere og flere leirer. Da Anne-Grete begynte å jobbe som «ettåring» i NMS, ble jeg mer og mer engasjert som leirleder.

Som 25-åring ble jeg utfordret til å jobbe som husmor på Stenbekk. 1. juni i 1983 hadde Knut Olav Holmen (bestyrer) og jeg vår første arbeidsdag på her. Sommersesongen den gang var hektiske. Vi hadde 7- 8 barneleirer i løpet av sommeren, her var mange flotte ungdomsledere, hjelpeledere og kjøkkenfolk.

Høsten 1989 begynte jeg å jobbe i NMS. Først som foreningsarbeider, senere som områdeleder i Østfold Vest. Pga helseplager måtte jeg redusere stillingen og i 2008 begynte jeg som frivillighetsleder i 40%. Gjennom disse siste årene har jeg hatt gleden av å jobbe sammen med mange flotte kollegaer og frivillige medarbeidere. Gleder meg over stedet og arbeidsplassen min! Vil understreke og si at Stenbekk har vært utrolig heldig som har hatt så mange trofaste og dyktige frivillige medarbeidere gjennom svært mange år!

Stenbekk har vært «mitt andre hjem» i mange år. Her har jeg truffet mange flotte barn, unge og voksne. Stedet har på mange måter beriket livet mitt. Her har jeg fått varige verdifulle vennskap og åndelig påfyll. Jeg har utrolig mange flotte minner, opplevelser og gleder som har gitt livet mål og mening. St.Hans-aften, for snart 26 år siden, var jeg så heldig at jeg traff «min Knut» på Stenbekk. Sommeren etter hadde vi bryllupsfest her.

Stenbekk har de siste årene hatt et slagord: «Stoppested med påfyll». Håper og tror at stedet fortsatt kan være en plass hvor jeg/du kan få påfyll av mange slag: smakfull mat – åndelig mat – gode opplevelser – livsglede – misjonsutfordringer. Håper at Stenbekk fortsatt kan være en plass hvor vi kan bli mer kjent med Jesus og knytte vennskap, og en plass hvor vi kan vokse med oppgaver og utfordringer.

Noen glimt fra et liv på Stenbekk

Jeg vil være med å gratulere NMS med det flotte misjonssenteret vårt!

Stenbekk ble innviet som misjonssenter 19. april 1970 og går nå for «gull»

Stenbekk- GRATULERER med 50 år!

Så håper jeg at riktig mange av oss treffes på Stenbekk snart!

I denne rare og krevende Korona-tida som vi nå er inne i, vil jeg komme med 3 ønsker!

  1. vær med å be for Stenbekk.
  2. gi en gave, et bidrag til Stenbekk. Pga alle avlysningene den siste tida er Stenbekk nå svært avhengig av å få inntekter. (se siste avsnitt)
  3. når stedet åpnes igjen, håper jeg at mange kommer og bruker det flotte stedet vårt! Vi ønsker oss også flere frivillige medarbeidere!

Ønsker du å gi en jubileumsgave til driften av Stenbekk?

Stenbekks gavekontonummer: 3000 35 49484 

Merk innbetalingen med «gave Stenbekk drift 18150»

Ønsker du skattefradrag for gaven bruker du konto: 8220 02 85057
Gaven merkes: «Prosjekt 309102 Stenbekk»

VIPPS til Stenbekk: Vippsnr 515232
Bla nedover til gave. Tast inn beløp, fyll ut ønsket beløp og trykk ok.

Det er også opprettet en spleis for Stenbekk på: https://www.spleis.no/project/101784

Her er det mulig å betale både med kort, vipps eller faktura.

Takk for alle gaver!

Hilsen Toril 🙂

Du har kanskje også lyst til å lese...