En sterkt oppegående 100-åring

Tro det eller ei – deler av Stenbekk er faktisk 100 år.

I 1917 ble den eldste delen av bygningsmassen vår tatt i bruk. Da var dette et flott bolighus. Det er ikke mye som gjenstår fra denne tiden, men du kan se de gamle murene av granitt under spisesalen. Vi har beholdt utseendet på vinduene i spisesalen og salongene. Taket i den innerste delen av spisesalen har fått beholde det opprinnelige utseendet. Det er bare overmalt. Resten av huset er påbygd og forandret i alle retninger.

Slik så Stenbekk ut fra 1917 og noen år framover.
Fra Østfold Fylkes bildearkiv

Han som bygde huset, gikk konkurs etter kort tid og Stenbekk ble barnehjem for Tune kommune i mange år. I 1969 fikk Det Norske Misjonsselskap kjøpt eiendommen og døpte den om til Stenbekk Misjonssenter.

I 2020 skal vi feire at det er 50 år siden den første misjonsleiren ble arrangert på Stenbekk Misjonssenter.

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...