Full oppussing på Stenbekk

Rett før jul begynte vi med omgjøring av toppetasjen i gjestehuset vårt. Der er et grupperom gjort om til kjøkken. To store grupperom er slått sammen til et stort spise- og møterom. Hans Vego som var byggeleder for internatet/gjestehuset i 1988, tok jobben med ombyggingen. Det var første gang han rev noe han selv hadde bygd opp for en kunde. Nå er rommene ferdig panelt og malt, nytt golvbelegg er lagt, og vi venter på kjøkkeninnredning og møbler. Tanken er at vi i framtida kan huse to mindre grupper samtidig på Stenbekk. Den ene gruppa kan bo i hovedhuset og den andre i gjestehuset. Nå blir det mulig å leie Stenbekk med selvhushold. Det vil si at man betaler for leie av lokalene og sørger for matstellet selv.

Dette året kunne ha fått en dramatisk start. Da vi kom tilbake etter en helg, var lokalene kalde. Det viste seg at hovedinntaket i sikringsskapet for den nye varmepumpa hadde gått varmt, og at det kunne ha utviklet seg til en brann. Det var heldigvis tett pakning i skapdøra slik at flammene ble kvalt på grunn av oksygenmangel. Elektrikeren fikk likevel mye å gjøre. De fleste kablene og sikringene i skapet måtte byttes på grunn av den sterke varmeutviklingen.

Kommende uke begynner vi renovering av badrommene i 1.etasje i gjestehuset. Disse skal flislegges og sanitærutstyret skiftes ut. Fire rom er tømt for utstyr og venter på håndverkerne fra Tune Byggservice og Borge Rør. Vi håper at de klarer de fire siste rommene også før vi får storinnrykk.

Sist – men ikke minst – endelig skal vi få skikkelig internettforbindelse igjen slik at gjestene kan få tilgang til nettet. Montører fra Monsternett har vært i sving et par dager med å montere skap og strekke kabler. På mandag gjør de seg ferdige med monteringen hos oss. Deretter må de sette opp sender/mottakerutstyr fra Grålum til Stenbekk via Stikkaåsen.

Du har kanskje også lyst til å lese...