Ragnar blir frivillig vert på Stenbekk

Han jobbet dugnad da det tidligere barnehjemmet ble bygd om til leirsted for over 50 år siden. I sommer er Ragnar Ruden tilbake på Stenbekk som frivillig vert.

«Misjonssenteret betyr utrolig mye for meg.  Derfor ønsker jeg å gi noe tilbake», sier Ruden, som er bosatt i Spydeberg.

I sommer er det lagt til rette for at turister og andre på gjennomreise kan få overnatte på Stenbekk. En av oppgavene er å ta seg av gjestene, og sørge for at dem får et vellykket opphold.

Meldte seg til tjeneste

Da Ragnar fikk høre at det var behov for frivillige, som kan være vertskap og avlaste de ansatte, meldte han seg til tjeneste.

«Jeg er litt spent på arbeidsoppgavene, men jeg får vel en instruks. Blir nok en slags altmuligmann den uken jeg stiller opp», fortsetter han.

Nå håper Ragnar Ruden at flere andre også kan tenke seg å være frivillig vertskap.  Han er overbevist om at det blir en hyggelig oppgave med muligheten for å treffe mange forskjellige mennesker.

Var leirleder

Det er som allerede nevnt over 50 år siden NMS kjøpte det tidligere barnehjemmet til Tune kommune.  Før innvielsen ble det lagt ned en stor dugnadsinnsats.  Også en ungdomsgjeng fra Indre Østfold inkludert Ragnar Ruden reiste til Stenbekk og bidro med ulike oppgaver. Etter hvert ble han både hjelpeleder og deltager på ungdomsleirer.

«Det var her gjennom møter med misjonærer jeg ble kjent med det verdensomspennende misjonsarbeidet. NMS har fulgt meg siden. I dag er jeg leder av Hovin misjonsforening.»

Ragnar Ruden har også en fortid som ansatt i organisasjonen. Det var etter at han hadde gått på misjonsbibelskolen i Stjørdal. Da var han blant annet ansvarlig for leirer på Solsetra i Buskerud.  Senere utdannet han seg til diakon.

Er med i Stenbekks ressursgruppe

Han var ikke sen å be da planleggingen av 50 års jubileet startet opp. Var positiv til å delta i jubileumskomiteen. Dessuten er han med i Stenbekks ressursgruppe.

«Jeg hadde gledet meg til feiringen i 2020, men den ble naturlig nok avlyst grunnet covid-19.  Nå håper jeg det kan bli en anledning hvor hele Stenbekk-familien samles.  Det er mange jeg gleder meg til å treffe igjen», avslutter Spydeberg-mannen.

Tekst: Terje Andresen

Du har kanskje også lyst til å lese...