Morten stortrives som vaktmester

Da Morten Sand (62) ble ansatt i en deltidsstilling som vaktmester på Stenbekk, kunne han bare spasere over tunet. Han leide nemlig underetasjen i bestyrerboligen.

«Jeg har vært utrolig heldig som fikk denne jobben. Jeg stortrivdes fra dag en», sier den alltid blide og hyggelige vaktmesteren.

For fire år siden var Morten Sand på boligjakt i Sarpsborg-distriktet. Nærmest ved en tilfeldighet hørte han om en ledig hybelleilighet på Stenbekk. Det var en glad mann som like etter flyttet inn.

Hjalp først til på dugnad

Det gikk heller ikke lenge før Morten hjalp til med ulike dugnadsoppgaver. I 2019 var Stenbekk gjennom en omstilling. Blant annet ble det opprettet en stilling på 40 prosent som vaktmester. Da var han ikke sen med å levere sin CV.

«Jeg ble utrolig glad da jeg fikk beskjed om ansettelsen. Det betyr utrolig mye for meg å kunne være med i fellesskapet sammen med både ansatte og frivillige. Stenbekk er ei perle på utrolig mange måter», fortsetter Morten.

Oppgavene han utfører som vaktmester går nok langt ut over stillingsrammen. Ingen sure miner av den grunn. Gjennom ham har stedet fått en person som ikke er redd for å stå på, og ta i et tak der det trengs.

Satt klar med kaffen

Vi var ventet. Morten satt klar med kaffe. Tidspunktet passet inn i dagens øvrige gjøremål.

Denne dagen er «Skogens menn» på besøk, et tiltak i regi av Frivilligsentralen i Sarpsborg. 5 til 10 mannfolk jobber en dag i uka ute med ulike prosjekter, som blant annet lafting av en gapahuk.  Morten er kontaktperson og bistår ved behov.  

Selv er han glad i frisk luft og liker å benytte turområdene rundt Stenbekk.  Nå ivrer han for at det skal bli mulig å vandre langs Stenbekken.  Han ser for seg en rundløype med informasjonsskilter underveis. Men du finner Morten også i resepsjonen, på kjøkkenet eller i sving med diverse vedlikeholdsoppgaver.

Ser fram til kafeen

«Jeg synes ledelsen har spennende planer for stedet. Ikke minst ser jeg fram til at kafeen står ferdig en gang på høsten. Da vil enda flere stikke innom og bli kjent både med Stenbekk og det flotte nærområdet».

Enhetsleder Yvonne Lie har det siste året jobbet sammen med Morten Sand. Hun er svært takknemlig for å ha ham i staben.

«Han er et unikum. Ikke redd for å ta ulike oppgaver, og ikke minst er det viktig at vi har en av våre bosatt her på Stenbekk», sier hun i en kommentar.

Morten har en travel formiddag.  Vi rekker en runde ute i hagen foran hovedhuset. Vakre blomsterbedd møter oss, takket være frivillige som har gjort en innsats.

Gresset vokser og plener må slås før de blir for høye. Den store klipperen står klar. Den blide vaktmesteren setter seg opp, men før han starter motoren, gjentar han:

«Ikke glem å få med at jeg stortrives her på Stenbekk».

Tekst og foto: Terje Andresen

Du har kanskje også lyst til å lese...