Positiv til det som skjer på Stenbekk

Bengt-Eigil Ruud (51) har tro på at Stenbekk har en fremtid med større, bredere og mer utadrettet virksomhet enn bare leirlivet som førte ham dit.

Bengt-Eigil Ruud har tro på at Stenbekk har en fremtid med større bredere og mer utadrettet virksomhet enn bare leirlivet.
Bengt-Eigil Ruud

At korona og utsettelser skulle føre meg inn i ressursgruppen til den nye enhetslederen, Yvonne Lie, så jeg ikke for meg, men det er fint å få se på nært hold at Stenbekk legges til rette for en ny tid. Den nye kaféen blir et flott sted å legge turen for alle. Stedet er jo en perle for seminarer og samlinger for bedrifter og foreninger – både med og uten overnatting, mener Bengt Egil Ruud, som er bosatt på Kråkerøy og jobber som kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet.

Det begynner å bli noen år siden han reiste fra Råde på sin første barneleir

Jeg opplevde det som veldig gøy og spennende som barn, og som litt eldre også, som rikt og givende. Det var så fint på Stenbekk, både fordi det var fine folk der som gjorde leirene innholdsrike og morsomme. Også fordi jeg var så heldig å alltid reise dit med en venn eller to fra Råde, noe som var veldig trygt og fint. Jeg fikk etter hvert leirvenner jeg traff igjen flere ganger. Hvis ikke jeg husker feil, så var det mange søte jenter der også.

Både kjøkkengutt og hjelpeleder

De første årene var Bengt-Eigil deltager på de forskjellige leirene tilpasset hans alder. Senere ble det også leirer som kjøkkenhjelp og etter hvert hjelpeleder og leder. Fram til midt på 1990-tallet kom jeg tilbake så ofte det passet. Etter det har jeg ikke vært på leir på Stenbekk.

På spørsmål om hva Stenbekk har betydd for ham, kommer det kjapt:

Først som et sted hvor det var gøy å være og jeg fikk nye venner. Senere også som et sted for fellesskap og påfyll for en kristen gutt med hjerte for Jesus og misjon. Stenbekk var «ompliade»; bading, fotball, kiosk og samlinger. Det var «tyven tyven» og «sommerfugler i magen», det var bordtennis og det var slitsomme økter med kjøkkentjeneste. Jeg kjenner fortsatt en stor kjærlighet til stedet og alle de gode opplevelsene leirlivet ga.

I jubileumskomiteen

For Bengt-Egil Ruud var det derfor lett å si ja da han ble invitert til å være med å arrangere 50 års jubileet for Stenbekk. På den måten kan jeg være med å gi litt tilbake, samtidig som jeg håper jubileet skal gi oppmerksomhet om stedet og leirlivets gleder også til en ny generasjon deltagere, avslutter han.

Tekst: Terje Andresen

Foto: Privat

Du har kanskje også lyst til å lese...