Storfint besøk til Stenbekk

Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte tirsdag prosjektet “Skogens menn” på Stenbekk.

Sarpsborg Frivilligsentral og Stenbekk ønsker statsministeren velkommen

Støre var denne dagen på en rundreise i Østfold for å få et innblikk i frivillighetens arbeid. I Sarpsborg var temaet psykisk helse og forebygging av ensomhet. Da var det naturlig å invitere ham til Stenbekk, hvor “Skogens menn” har sine ukentlige samlinger. 

Prosjektet er et samarbeid mellom Sarpsborg Frivilligsentral og Stenbekk. Frivilligsentralen var vertskap for besøket, og statsministeren fikk god informasjon om dette unike arbeidet av flere som følger opp “Skogens menn” i det daglige. 

Jonas Gahr Støre var engasjert og stilte mange spørsmål om arbeidet. Han hadde mange gode samtaler med flere av deltakerne i «Skogens menn». Det var også lagt opp til en omvisning på området, blant annet langs Stenbekken, der “Skogens menn” lager en fin grusvei. 

Støre tester grusveien laget av Skogens menn

Avslutningsvis samlet alle seg rundt bålet, drakk kaffe og spiste pølser. Det virket som statsministeren koste seg. Støre hjalp også til med å feste et skilt med «Skogens menn» på lavvoen tilhørende Stenbekk.

-Vi synes det var veldig hyggelig at nettopp dette prosjektet på Stenbekk ble prioritert under rundturen i Østfold, sier enhetsleder, Yvonne Lie, i en kommentar. 

Jonas Gahr Støre hilste både på henne og vaktmester, Morten Sand. Stenbekk ble tydelig presentert som eier av området og samarbeidspartner i prosjektet.

Enhetsleder, Yvonne Lie, og vaktmester, Morten Sand, nyter den gode stemningen ved bålet

Tekst: Terje Andresen

Foto: Toril Slettevold Heie

Du har kanskje også lyst til å lese...